بهشت را برای جوان گیپس لندی توصیف کنید!

از طریق دوستی، با عکسی به واقع زیبا، از دره ای شگفت انگیز و پردیس گونه، در منطقه ای روستایی موسوم به «گیپس لند» واقع در ایالت ویکتوریا، در جنوب خاوری کشور استرالیا روبرو شدم. دوستم همچنان داشت از زیبایی خیره کننده ی عکس برایم میگفت. از ویلایی که اگر در آنجا داشت، دیگر از از این دنیا هیچ نمیخواست. از آرامشی که صبح زود وقتی در چنین جایی، با نغمه ی موزون پرندگان از خواب برخیزی خواهی داشت، در حالیکه صورتت را با آب خنک دریاچه میشویی، عطر گلهای وحشی مستت کرده است. از…


من اما در همان حال که دوستم در حال توصیف «بهشت آرزوها»ی زیبایش بود، به چیز دیگری می‌اندیشیدم. به اینکه دوستم یک جوان ایرانی است. او زاده ی سرزمینی است که اگر چه از کشورهای کم باران جهان به شمار می رود، اما دست کم چندین منطقه ی بسیار سرسبز و خرم و آبادان را نیز در خود جای داده است. مناطقی همچون جنگل های شمالی. همچنین در کشور ایران مناطق سرسبز و خوش آب و هوایی بسیار دیگری نیز به طور پراکنده وجود دارد.
با همه ی این اوصاف، برای اوی ایرانی، همچنان یک چنین جای خوش آب و هوایی، با تپه های سرسبز، دریاچه ای آرام و درختان و گل های خوش آب و رنگ، جلوه ای از بهشت تلقی می گردد. پس بسیار طبیعی است که برای یک عرب بادیه نشین ساکن جزیره العرب نیز، که در بیابانی لم یزرع و برهوت می زید و در همه ی عمر از طبیعت، به جز تیغ آفتاب سوزان و توفان شن و عقرب جراره و مار و سوسمار ندیده و همه ی آبی که چشیده، آبی راکد، شور و تلخ بوده است در عمق چاهی نیمه جان، توصیف بهشت، چیزی همچون آرزوی دوست من باشد؛ جایی که سرسبز باشد، آبی جاری داشته باشد، سایه ای خنک برای آرمیدن در آن فراهم باشد و خوراکی هایی مطبوع و گوارا در آن یافت شود! تنها تفاوت شاید در این باشد که حرص و شوق آن جوان بدوی از دوست من برای رسیدن به آن بهشت بسیار بیشتر است، چرا که زیستگاه کنونی او به مراتب بد آب و هواتر است.

حال پرسش کلیدی اینجاست: برای جوانی که در «گیپس لند» دیده بر جهان میگشاید و از روزی که خود را میشناسد، چهچه ی پرندگان را می شنود، زمزمه ی آب جاری می نیوشد، روان ِرودخانه را و ایستای دریاچه را مینگرد و عطر گل های وحشی را می بوید، از طعم شیرین میوه ی درختان گیپس لند و گوشت لذیذ پرندگان گیپس لندی کام میگیرد، «بهشت آرزوها» چگونه است؟!
بگذارید پرسش را ساده تر کنم: اگر یک جوان گیپس لندی، از آغاز زندگی با هیچ آموزه ی دینی روبرو نشده باشد و یک مبلغ دینی بخواهد او را به دین دعوت کند، برای توصیف بهشت به او چه باید بگوید تا به خدای آن دینمرد ایمان آورد؟!

پ.ن- امیدوارم آن دینمرد برای اینکار به عنصر صکص دست نیاویزد که پاسخ ساده ای برای آن وجود دارد.

منبع این عکس زیبا که کاری است از آقای Roger Keagle را در اینجا ببینید. همچنین دیگر کارهای ایشان را در سایت ویژه ی عکاسی در این پیوند تماشا بفرمایید.

The URI to TrackBack this entry is: https://aaryoo.wordpress.com/2009/04/20/what-does-the-paradise-really-look-like/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 دیدگاهبیان دیدگاه

  1. بهشت آرزوها

    برای چند درسد مردم دنیا چنین است راگو جان؟!

  2. البته این اسمی که شما گفته اید در اینجا گیبسلند تلفظ می شود.

    سپاسگزارم. همین الان ویرایش میکنم :)

  3. bisavade ahmagh, inja Gippsland (as in gaav, or giveh) hast, na jippsland!

    شما ببخش :)

  4. جسارتا تلفظ صحیحش گیپسلند است نه جیپسلند. در ضمن برای من که ساکن همین ایالت هستم همیشه بهشت جایی است که کوههای بلند و پربرف دارد. در واقع همیشه بهشت جای دیگری است…

    سپاس دوست من. ویرایش شد گرامی :)
    در مورد بهشت جای دیگری است نیز با فرمایش شما موافقم. بهشت در واقع بازتاب نداشته های ماست و نه بیشتر! :)

  5. کاملا موافقم، توصیف بهشت با این دیدگاه بسیار مشکل است.شاید امکان ناپذیر باشد.باید به تعداد سلیقه‌های روی کره زمین توصیف وجود داشته باشد.این بهشت مورد نظر بسیار نفسانی است به قول عطار:
    خانه نفس است خلد پر هوس
    خانه دل مقعد صدق است وبس
    باید بهشتی باشد که خواسته‌ای در آن نباشد.آرامش واقعی در بی خواسته‌ بودن است اگر بهشت را مکان به آرامش رسیدن فرض کنیم.بهشت یک مقصد نیست بهشت یک راه است.بهشت نوعی نگاه است به عالم بهشت یک شیوه زندگی و طرزش نگرش است برای آرامش حقیقی و اصیل. سوالتان بسیار اصیل و کلیدی است سوال شما حقیقت زندگی و هدف غایی انسان است. هدف دین و مذهب نباید ربط زیادی به جسمانیات داشته باشد.دین یک تجربه عاشقانه و الهی دیدن عالم است نه تلاش برای دریافت پاداش جسمانی.به کلام ساده معنای دین،خداوند،بهشت،جهنم،زندگی و مرگ در گرو میزان عاشقانه نگریستن انسان به سراسر عالم است.

    چقدر زیبا و حکیمانه بود این شعر شیخ عطار! جدن همه ی حرف را زدید با نقل همین یک بیت! دست مریزاد مهدی جان :)

  6. با اجازه شما وبلاگتان را لینک کردم.

    نهایت لطف شماست دوست من. حقیر نیز چنین کرد :)

  7. بهشت آنجاست که آزاری نباشد. کسی را با کسی کاری نباشد. اینهم جواب شما.

    چنین جایی اگر هم بهشت باشد بهشتی کیفی نیست بلکه یک بهشت خنثی است دوست من

  8. […] بهشت را برای جوان گیپس لندی توصیف کنید! از طریق دوستی، با عکسی به واقع زیبا، از دره ای شگفت انگیز و پردیس […] […]

  9. درود دوست من دیدم از فیلتر شدن سایت ها بسیار در زحمتی !!!!!!! (می دونم 1 علامت تعجب کافی نیست) بهترین کار استفاده از firefoxو افزونه ضد فیلتر است که با 1 سرچ ساده میتونی برای همیشه راحت از اینترنت استفاده کنی و ما هم بیشتر از مطالب و نظرات زیبات بهره مند کنی . شاد و آزاد باشی

    دوست من افزونه آن تی پ ر و ک س ی فایرفاکس مدتهاست برای من فیلتر شده و دیگه هیچ سایتی رو باز نمیکنه :))
    سپاس برای بذل توجه و ابراز محبت شما :)
    ارادتمند
    آریوبرزن

  10. درود آریوی عزیز.

    به نکته دخور توجهی اشاره کردی. بهشت آرزوهای بادیه نشینان عرب هم چیزی ماورای درک و فهمشان نبوده است. آرزوهایشان را در قالب دین درآورده‌اند.

    شاید برایت جالب باشد که بدانی نه تنها بهشت؛ بلکه جهنم ادیان هم به محل جغرافیایی آنها مرتبط است. مثلا جهنم ادیان سنتی مردم شمال اروپا (نورس) جایی بس سرد و پوشیده از برف و یخ بوده که هیچ چیزی در آن نیست جز سرمای کشنده!!!

    شاد و پیروز باشی

    بسیار جالب بود این کامنت شما ناباور جان. اشاره به جهنم را عرض میکنم. سپاس برای این اشاره ی به جا و ظریف :)

  11. سلام لطفا لینک من رو در وبلاگتون قرار بدید
    دنیای طنز و سرگرمی http://www.HappyIran.persianblog.ir اگه قرار دادید به من اطلاع بدید

  12. «»»»دوست من افزونه آن تی پ ر و ک س ی فایرفاکس مدتهاست برای من فیلتر شده و دیگه هیچ سایتی رو باز نمیکنه :))»»»

    از نشانی زیر افزونه ph proxyرا دریافت کن
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3239
    به راحتی کار می کنه!
    با سپاس ؛ شاد و آزاد باشی.

    سپاس دوست گرامی برای لطفی که به حقیر دارید :)

  13. حکیک عمر خیام فرموده
    دوزخ شرری زنج بیهوده ماست
    فردوس دمی ز بخت آسوده ماست!

    ممنون برای شعر زیبای حضرت خیام :)

  14. ببخشید حکیم اشتباها تایپ شده …

  15. مطلب خیلی جالبی بود آریو جان. به نظر میاد همون طور که در مطلب و بعضی کامنتهای دوستان هم اشاره شده, بهشت جاییست که عقده های فروخورده انسان هادر آن گشوده خواهد شد! و طبیعا چون مردم و ملت های مختلف آرزو ها و همین طور عقده های متفاوتی در این دنیا دارند در نتیجه بهشتی هم که در خیالشان تصور میکنند متفاوت است.

    حق با شماست کوکی جان. بهشت برای مردم مختلف شکل های مختلفی خواهد داشت!

  16. چقدر به جا بود! » بهشت در واقع بازتاب نداشته های ماست و نه بیشتر!» کاملا موافقم.
    در ضمن در رابطه با قسمت مربوط به ایران باید بگم به نظر منم ایران خودمون هم طبیعت زیبایی داره. طبیعتی که هوش از سر آدمی میبره. متاسفانه چون ما نمیشناسیم فکر میکنیم برای لذت بردن از طبیعت زیبا حتما باید به خارج از ایران سر بزنیم!
    وبلاگ پربار و خوبی داری.
    پاینده باشی.

    لطف داری سحر جان. شما هم موفق باشید :)


بیان دیدگاه